Radiant

Naziv: Radiant
Alternativni naziv: /
Trailer: YouTube
Izvorni materijal: Strip
Premijera: 06.10.2018.
Studio: Lerche
Tip: TV serija
Broj epizoda: 21

Opis


Sinopsis: U izvesnom fantazijskom svetu ove  sa neba padaju čudovišta zvana Nemezis koja ubijaju (gotovo) sve što dotaknu. Oni koji prežive njihov dodir postaju čarobnjaci i jedini mogu da se bore protiv monstrumske invazije, ali su istovremeno pod strogim nadzorom inkvizicije. Mladi Set namerava ne samo da postane najveći čarobnjak svih vremena, već i da doaka zlim akrepima tako što će naći Radiant – svet iz koga dotični dolaze. Naravno da će na putu do tamo pokupiti prilično živopisnu ekipu.


Komentar: Meni je lično najinteresantnije stvar u vezi sa ovom serijom to što je pravljena po francuskom stripu. (Iskreno, najpre bih rekla francuskoj mangi pošto je stil crteža nemoguće razlikovati od japanskog, ali ne želim da manga/anime puristi dožive šlog pa ću se suzdržati). Dotični strip je u Japanu doživeo veliku popularnost između ostalog zato što ga je besomučno promovisao autor One Punch Man-a. Sama činjenica da Japanci animiraju francuski strip koji imitira japansku mangu predstavlja zaista fascinantan uvid u to kako kulture kanibalizuju jedna drugu i same sebe.

Jedino je malo obeshrabrujuće što cela ova kulturna razmena nije uspela da iznedri ništa sem najbanalnijeg šounena sa gnjevnim maloletnikom koji se stalno dere i sve rešava pesnicama dok se leveluje u okviru svoje izabrane profesije i kojeg okružuje uobičajen šareniš tipskih sporednih likova. Kao i svaka druga serija ovog tipa sigurno će naći svoju publiku, ali  sam prvenstveno razočarana propuštenom prilikom da se uvedu neke stilske ili narativne inovacije.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Radiant“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Got something to discuss?