Kyokou Suiri

Naziv: Kyokou Suiri
Alternativni naziv: In/Spectre; 虚構推理
Izvorni materijal: Manga
Premijera: 20. januar 2020.
Studio: Brain’s Base
Tip: TV
Broj epizoda: nepoznat

Opis

 

 

Sinopsis:

Kada je imala 11 godina, Kotoko Inagavu su oteli jokaiji (natprirodna bića) i držali je dve nedelje u zatočeništvu, pitavši je da postane njihova „boginja mudrosti”, medijator između sveta duhova i ljudskog sveta. Ona je na to jako brzo pristala, ali ta pozicija ju je koštala desnog oka i leve noge. Šest godina nakon toga, kada god jokaijima treba da se reši neki problem, oni idu da se posavetuju sa Kotoko.

U međuvremenu je dvadesetdvogodišnji student Kuro Sakuragava raskinuo sa dugogodišnjom devojkom nakon što je pobegao bez nje kada su jednom naišl na kapu (humanoidni žaboliki demoni). Prepoznavši raskid kao šansu da mu se približi, Kotoko se odmah baca u lov, u nadi da će da ga obrlati i uda se za njega. Međutim, primećuje da on ima neku posebnu moć, te da može da joj pomogne oko svakojakih problema vezanim sa natprirodnim.Oni postaju partneri, dok ona uporedo pokušava da ga osvoji.


Komentar:

Sve je delovalo super do drugog pasusa sinopsisa, makar za mene. A to što junakinja u trejleru liči na dete više nego na devojku je definitivno ogroman minus. Ideja je na početku bila poprilično kul i interesantna, sve dok se ne upletu tipični elementi šođo narativa. Ne bih gledala ni da me vežu za stolicu i muče električnim bičevima.

 

Autor najave: Asgrimm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kyokou Suiri“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Got something to discuss?