Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These – Seiran 2

Naziv: Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These – Seiran 2
Alternativni naziv: The Legend of the Galactic Heroes: The New Thesis – Stellar War Part 2; 銀河英雄伝説 Die Neue These 星乱 第2章
Trailer:
  Youtube
Izvorni materijal:
Roman
Premijera:
25. oktobar 2019.
Studio:
Production I.G.
Tip:

Broj epizoda:
1

Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Sinopsis:

Lep i harizmatičan admiral sa strane Imperije – Rajnhard fon Loengram i admiral na strani Saveza Slobodnih Paneta, koji se samo spletom okolnosti našao na toj poziciji, Jang Ven-li, bore se jedan protiv drugog dovijajući se na razne, genijalne načine. Savez se preko 100 godina bori da ne potpadne opet pod vlast Imperije, imajući u vidu da je sačinjen od njenih izbeglica. Priča prati ovu dvojicu strateških genija, na suprotnim stranama, kao i njihove uže i šire saradnike. Ovo je drugi deo od tri, i adaptacija je druge knjige u serijalu od 10 romana. Naši junaci se suočavaju sa unutrašnjim sukobima njihovih dveju zemalja, u kojima uporedo besne građanski ratovi.


Komentar: 

Po mom skromnom mišljenju, ništa, ali apsolutno ništa ne može da zameni starih 110 epizoda pravljenih davnih 80ih i 90ih. Iako je tada animacija bila loša (doduše, tokom skoro decenije koliko je dugo izlazio ovaj naslov, pobljšavala se), prikazi borbi u najmanju ruku meh, anime je odisala nekim određenim duhom. U ovom rimejku nalazim da, iako je animacija lepa i CGI poprilično dobar, previše žure sa radnjom i karakterizacija je očajna. Razumem da je to sve u duhu sadašnjeg vremena i šta sadašnja publika voli, ali dajući nam specijalne efekte, a oduzimajući od karakterizacije i normalnog razvoja radnje, osiromašuju ovaj predobar naslov i lišavaju ga onoga što ga je zapravo činilo posebnim.

No, ako vam sve to ne smeta, ako vam ne smetaju likovi koji samo izgovaraju rečenice bez imalo izražajnosti, ako vas baš mrzi da odgledate 110 epizoda originala, onda ćete svakako uživati makar u animaciji i efektima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These – Seiran 2“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Got something to discuss?