Dororo

Naziv: Dororo
Alternativni naziv: どろろ; Dororo to Hyakkimaru
TrailerYoutube
Izvorni materijal: manga
Premijera: 07.01.2019.
Studio: Tezuka Productions & MAPPA
Tip: TV
Broj epizoda: ?

Opis


Sinopsis:

U ljubavi i ratu je sve dozvoljeno, tako kažu. Uvaženi samuraj odlučuje da su život i vitalni organi njegovog novorođenog sina vredni pobede na bojištu. U zamenu za pobedu sinovljeve organe deli između četerdeset i osam demona. Međutim, vidar spašava napuštenog sina darujući mu primitivne veštačke udove. Iznevereni sin će potom te udove koristiti kako bi pronašao i ubio demone koji su ga raskasapili i povratio delove svog tela. Deo po deo.

Međutim, njegov vrhovni cilj je jedan demon – njegov otac.


Komentar:

Osamu Tezukin manga serijal iz 1967. godine je prvi put adaptiran u crno-beli anime serijal 1969. godine, a 2007. godine je dobio i filmsku adaptaciju. Tezuka Productions, koji radi i ovaj rimejk, je radio i na originalnoj adaptaciji iz ’67.

Sama manga će takođe dobiti rimejk, imenovan Dororo to Hyakkimaru-den, koja će biti obavljena u decembarskom broju Monthly Champion RED časopisa.

 

Lično ne kapiram ovaj trend rimejkova, al’ ‘ajde. Priča je zanimljiva, originalna adapatacija je takođe bila dobra te će valjda i ovo valjati nečemu. Jedan od boljih naslova ove sezone koji vredi pogledati.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Dororo“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Got something to discuss?