Dorohedoro

Naziv: Dorohedoro
Alternativni naziv: ドロヘドロ
Izvorni materijal: Manga
Premijera: 13. januar 2020.
Studio: MAPPA
Tip: TV
Broj epizoda:

Opis

 

Sinopsis:

Rupa je naziv za raspali distrik gde vlada samo zakon jačeg, ne postoji etički kodeks… sve to čini Rupu idealnom za oglede korisnika magije koji se nalaze na najvišem stepeniku društva. Stanovnici Rupe su neretko ubijani, a u najboljem slučaju sakati i mutirani usled magijskih ogleda.

Međutim, postoje oni koji imaju pristup dnu društva, kao i višim staležima, a jedan od njih Kaiman – koji je više reptil nego čovek. Imajući u vidu da je imun na magiju besciljno luta gradom u potrazi za odgovorima. Pošto je uklet svojim izgledom i mučen košmarima, veruje da su mu korisnici magije jedini trag i nada da povrati svoj normalan život. Njegova najveća smetnja je rođeni stomak, pa je sasvim logično što mi je jedini saborac devojka Nikaidou, koja vodi restoran Gladna buba.

Postavljen u gadnom svetu paklenog dizajna Dorohedoro uspeva da dobro uklopi komediju i opuštenost sa smrću i ludilom. Rupa, sa svojim čudnim stanovnicima, ima još čudnije prevrte u životima svojih stanovnika….


Komentar:

Sećam se da je početkom 2000. godina Dorohedoro bio popularan manga naslov autorke Q Hayashida, ali mi nikako nije pala šaka da je pročitam. Dizajn likova i sveta definitivno izgleda zanimljivo, ali me pogled na trejler pomalo plaši. Naime, deluje mi pomalo jeftino. Strah me je da jedan dobar naslov ne prođe neslavno zbog loše animacije. Doduše, to ne mora da bude odlučujući faktor kod uspeha animea, no videćemo.

 

Autor najave: Vortodox

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Dorohedoro“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Got something to discuss?