Boogiepop Phantom

Naziv: Boogiepop Phantom
Alternativni naziv: ブギーポップは笑わない; Boogiepop Never Laughs; Boogiepop Doesn’t Laugh
Trailer: Youtube
Izvorni materijal: light novel
Premijera: 04.01.2019.
Studio: Madhouse
Tip: TV
Broj epizoda: ?

Opis


Sinopsis:

Gradom kruži urbana legenda o anđelu smrti koji oslobađa ljude od bola i patnje. Njegovog ime je Bugipop, a legende su istinite. Bugipop postoji. Studentkinje su počele da misteriozno nestaju u ženskoj akademiji Šinjo, a policija smatra da su nestanci jednostavno tinejdžerski buntovi i da studentkinje beže sa nastave. Doduše, druge studentkinje znaju istinu.

Da li je u njihovu akademiju došao Bugipop ili nešto gore…?


Komentar:

Boogiepop novele su odgovorne za bum ovog žanra tokom ’90ih godina, doduše, samo su četiri novele dostupne na engleskom jeziku – prve tri i, iz nekog razloga, šesta. Sem toga postoje dve mange od kojih je prva adaptacija prve novele, a druga je originalna priča koja je nevezana za radnju novela.

Madhouse je 2000. godine napravio originalnu anime seriju, Boogiepop Doesn’t Laugh, koja se nije držala radnje novela već je samo bila inspirisana njima. Reakcije fanova i novopridošlica nisu bile ni tu ni tamo i anime nije doživeo neki uspeh. Međutim, pohvaljen je zbog svog muzičkog skora i valjano odrađenih elemenata psihološkog horora.

A sada, devetnaest godina kasnije, Madhouse daje sebi još jednu šansu u adaptaciji ovih novela. S tim na umu, kako će ovaj serijal biti direktna adaptacija događaja i novela nije potrebno čitati iste kako bi razumeli priču.

Dakle, ljubitelji psihološkog horora rejoice! Bogu se pomolite da će adaptacija biti uspešna. Svakako je vredno odgledati.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Boogiepop Phantom“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Got something to discuss?