100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru

Naziv: 100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru
Alternativni naziv: I’m Standing on a Million Lives
Izvorni materijal: manga
Premijera: 02.10.2020.
Studio:  Maho Film
Tip:  TV serija

Opis

Youtube link: https://youtu.be/U26Up23GGDk

Sinopsis:  Jusuke je srednjoškolac koji uopšte ne razmišlja o svojoj budućnosti već ga zamima samo igranje video igara. Međutim, iznenada biva prebačen u magični paralelni univerzum zajedno sa dve devojke iz svoje škole gde imi misteriozno biće koje ih je dovelo im saopštava da je pred njima deset zadataka koje moraju da obave, a ukoliko u tome ne uspeju ili svo troje umru  – umreće i u stvarnom životu. Tako da ih juri gomila čudovišta, a usput je Jusuke dobio beskorisnu karijeru seljaka. Ostaje da se vidi da li će izvući žive glave.

Komentar:   Oće li nam se anime producentske kuće smilovati i više ukinuti isekai žanr? Izgleda da neće.  U svakom slučaju, opet imamo tipa bez ikakvih ambicija koji iako nesposobniji od žena uvek uspeva da ih spasi. I naravno dotične žene su najpopularnija/najgrlatija devojka u školi i bolešljivi, osetljivi cvetak.  Sudeći po kadrovima mange koji se najednom i ničim izazvano fokusiraju na njegov sumanuti osmeh u tami, naš junak ima i mračnu stranu i iz nekog razloga goruću mržnju prema celom Tokiju.  Garant su ga veća deca kinjila i tukla i garant ćemo imati emotivne flešbekove na to.

Stvarno se trudim da nađem nešto pozitivno u svakom anime naslovu, da ne bih bila nadžak-baba koja samo kuka, ali u ovom ne vidim ništa posebno sem klišea i stereotipa.

 

Autor: JelenaJ

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Got something to discuss?